SCHIEDAM- De brandweer is om 14.30 uur opgeroepen voor een reanimatie aan de Joop den Uyllaan in Schiedam-Nieuwland. Het betreft de derde reanimatie in Schiedam binnen 3 dagen waarvoor de brandweer is opgeroepen.

Vrijdagavond om 21.59 uur is de brandweer uitgerukt voor een reanimatie op het Schubertplein in Groenoord. De hulpdiensten zijn donderdagmiddag uitgerukt voor een reanimatie op het Louis Zimmermannplein, ook in Groenoord. Die melding kwam om 17.40 uur bij de alarmcentrale binnen. Er zijn drie ambulances naar de locatie gestuurd. Ook de traumahelikopter is gealarmeerd.

In 2022 overleden in Nederland 9,3% meer mensen dan verwacht. In iedere leeftijdsgroep was de sterfte hoger dan verwacht. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige jaarcijfers. De oversterfte in 2022 was ook een stuk hoger dan in jaren met zware griepgolven (zoals 2015 en 2018). Inmiddels zijn de cijfers van de verwachting bijgesteld, waardoor het lijkt alsof er sinds 2 weken geen oversterfte meer is in Nederland.

Ontsteking van de hartspier (myocarditis) en hartzakje (pericarditis) zijn twee van de bijwerkingen van de prikken met Pfizer/BioNTech (Comirnaty) en Moderna vaccin (Spikevax).  Volgens het bijwerkingencentrum Lareb betekent het optreden ná de zogenaamde vaccinaties niet dat de prik altijd de oorzaak is.

Onderzoek naar de oorzaken van de al langer waargenomen oversterfte zit eraan te komen, maar dat heeft forse vertraging opgelopen doordat maanden is gesteggeld over de vraag of privacywetgeving het wel toestaat om bijvoorbeeld gegevens over pcr-testen en de prikken van burgers te delen met onderzoekers.

De gemeente Schiedam blijft ondertussen de prikken actief promoten via de eigen kanalen. Over gevaren en risico’s wordt met geen woord gesproken bij de aanprijzingen.

The post REANIMATIEPIEK SCHIEDAM ZET DOOR appeared first on Rijnmond Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.