SCHIEDAM- Het grove sloopwerk van het AMEC gebouw op het Stationsplein in Schiedam-Oost, is grotendeels achter de rug, meldt aannemer Bolton aan de gemeente. De liftschacht en de trappen zijn verwijderd, waarna staal is aangebracht voor extra stabiliteit. Nu kan de ombouw starten.

Vanaf de begane grond wordt omhoog gewerkt langs het bestaande casco. Afgelopen zomer is een torenkraan geplaatst en zijn de bovenste 3 lagen in blokken gezaagd en afgevoerd. Hiermee is de vorm van het voormalige pand definitief veranderd. Vanaf dat moment zijn verdieping voor verdieping de liftschacht en de trap verwijderd.

In het voormalige kantoorpand komen 130 huurwoningen met oppervlaktes van ca. 70 m2. Er zijn tachtig parkeerplaatsen beschikbaar in de naastgelegen garage aan de Horvàthweg. Voor de huur van een toekomstig appartement in het AMEC gebouw moet tussen 737 en 1000 euro per maand worden betaald.

The post START OMBOUW AMEC GEBOUW SCHIEDAM-OOST appeared first on Rijnmond Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.